Microsoft’u Hack’leyip Sahte Xbox One Üretimine Kalkıştılar!

MCPSP REKLAM ALANI
Wordpress Danışmanlık Hizmeti

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde XBOX One Genel Sohbet kategorisinde Sir John tarafından oluşturulan Microsoft’u Hack’leyip Sahte Xbox One Üretimine Kalkıştılar! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,948 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 4 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı XBOX One Genel Sohbet
Konu Başlığı Microsoft’u Hack’leyip Sahte Xbox One Üretimine Kalkıştılar!
Konbuyu başlatan Sir John
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan for an angel

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
Tarihin en büyük hack skandallarından birinde karar verildi. 4 hacker, Microsoft sunucularını kırıp, ele geçirdikleri bilgilerle sahte XBox One üretimi yapmak istedi.



Kullanıcılarına güvenlik satan dev şirketler ve savunma dünyası bile hacker saldırlarına karşı çaresiz. 4 hacker, teknoloji devi Microsoft’un sunucularına sızıp, Xbox One’ın, çeşitli oyunların ve yazılımların bilgilerini ele geçirdi.

Görülen dava sonucu Xbox Underground adlı grubun yaptığı itiraflar dijital güvenliğe olan bakış açınızı değiştirecek. Gruba mensup 4 genç, davada toplamda 100 milyon değerindeki, oyun, kurumsal ve askeri yazılımı ele geçirmekle suçlanıyordu.

Saldırganların mahkemede yaptığı itiraflardan en ilginciyse, Microsoft hakkındaydı. Xbox One piyasa sürülmeden önce, üretim bilgilerini elde eden 4 hacker genç, konsolun kaçak üretimini yapmak istedi.

Yaşları 18 ile 28 arasında değişen 4 genç, Microsoft sunucularından, ünlü oyunların geliştirme aşamasındaki versiyonlarını da çaldı.

ABD için, askeri eğitim simülasyonları üreten Zombie Studios’a da saldıran grup, stratejik önemi yüksek bir çok yazılımı da ele geçirdi. Hacker’lar hakkında daha fazla bilgi toplamak için, kimlik değiştirip, özel toplantılara katılan FBI ajanları 2011 yılında grup hakkında bilgi aldı.

Yürütülen gizli operasyon sonunda grup üyeleri geçtiğimiz Nisan ayında ele geçirilmişti. 28 yaşındaki Sanadodeh Nesheiwat ve 22 yaşındaki David Pokora suçlarını ifade ettikleri için mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Hacker’lar milyonlarca dolar tazminat ödemek zorunda kalacaklar.

Kaynak: CioTurk
 

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
Çakma konsol olarak en son Mega Drive'ı görmüştüm. Orjinal oyun kartujlarını çalıştırmıyordu çakmaları.
 

for an angel

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ara 26, 2010
293
29
28
hiç inandırıcı gelmiyor yakalamışlar 5 yıl hapis ile cezalandırmışlar ps3 ü kırana ne oldu gören varmı hapiste yattığını.hackerler gerçek bu haberler yalan. :)
 

zepharoth

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Şub 14, 2009
241
115
0
China
hiç inandırıcı gelmiyor yakalamışlar 5 yıl hapis ile cezalandırmışlar ps3 ü kırana ne oldu gören varmı hapiste yattığını.hackerler gerçek bu haberler yalan. :)
Haber yalan olmayabilir, hackerlar bazi askeri yazilimlari da ele gecirdikleri icin FBI ajanlari peslerine dusmus, bence hapis cezasini asil bu askeri yazilimlardan dolayi almislardir. Obur turlu is sadece x1 olsaydi ne FBI takilirdi peslerine ne de yakayi ele verirlerdi gibime geliyor:)
 

ferhanANK

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Tem 23, 2008
5,919
870
113
37
PSLAND:)
Öyle hakirlari bence hapse atmazlar. Tam tersi siber savaşlarda kullanırlar :) Koskoca microsoftu bile hekliyorlarsa vay halimize :)

Отправлено с моего SM-N9000Q через Tapatalk
 
Üst